måndag 7 maj 2007

Rrrrrrr

Blir så arg! Har precis kommit hem från ett förtroenderåd, dvs ett möte mellan politiker, skolledning, anställda och föräldrar inom rektorsområdet.

Hur smart får man vara? En av lärarna tar upp att deras arbetssituation på enheten snart inte är hållbar längre. De har endast ett utrymme som inte är så stort där de ska samsas om att äta, planera sina lektioner, ha målsamtal med föräldrar, förvara sitt material, förbereda lektioner etc. De hade i brist på utrymme börjat använda handikapptoaletten...

Den ansvarige politikern svarar som vanligt inte på frågan utan säger bara att de inte kan bygga in sig i för stora lokaler eftersom de vet att det kommer friskolor till kommunen 2009. Jaha men problemet kvarstår ju, arbetsmiljön för de här lärarna är ju inte bra! Politikern frågar vad rektorn har för syn på det hela och rektorn svarar lika undvikande som vanligt: Jag bedömer inte situationen som ohållbar. Vi har dessutom lämnat en skis på hur en ut- och ombyggnad kan se ut om vi får det till stånd så kan det bli verklighet om några år.

Hallå! Problemen finns här och nu. Om några år kanske du inte har kvar din personal om du fortsätter att behandla dem såhär... Tänk efter före.

Till saken hör även att personalen hade gjort ett grundligt arbete med att gå igenom sin arbetssituation och fundera på vad som kunde förändras och förbättras. Ta tillvara de kunskaperna!!!!! Skärpning.

Nu har jag ju inga barn på den här skolan än, men tiden springer framåt med stormsteg, snart är det dags.

Vill även tillägga att politikerna faktiskt den här gången hade andra bra saker de arbetat för, vilket inte hör till vanligheterna.

1 kommentar:

Anonym sa...

Trist! Det är bara så typiskt *suckar* jag blir så trött av all sån skit bu.