tisdag 2 september 2008

Vårt vardagsrum

Vi tog ju tag i renoveringen av vårt vardagsrum för några veckor sen. Fick ingen riktigt bra "Före" bild, men ungefär såhär såg det ut. Det var inte bara omtapetsering som skulle göras. Lådan itaket och på väggen skulle byggas om då avloppet på ovanvåningen ändrats.
Taket skulle bytas mot ett stabilare, tystare och framförallt snyggare tak som dessutom stämmer bättre överens med taken i övriga huset.
Vi bestämde oss för vita tapeter för att få detta mörka rum åt norr något ljusare. Vita tapeter innebar också att väggarna måste målas en gång. Målningen av taket är en historia för sig... På ett ställe började helt plötsligt färgen att bubbla. Vi försökte med diverse metoder att bli av med bubblorna, det enda som hjälpte var att skrapa bort all färg och spackla och måla från grunden igen! Pust!
Sen kunde tapetseringen börja. Den är inte avslutad än, men M har förhoppningar om att kunna slutföra det hela på lördag så att vi kan börja inreda rummet på söndag. Till nästa helg ska iaf allt vara klart för då är det födelsedagskalas här.

4 kommentarer:

Anna sa...

å, vilken fin tapet. den blev jag sugen på till vårt arbetsrum. vilket märke är det och vad heter den?

Carolina sa...

Det är decormaison kollektion Nature nr 2220.

Annika Christensen sa...

Tack för titten på min blogg, hoppas att du kommer tillbaka.
Eva B inte Eva R??

Tapeten är helt underbar.
annika

Annika Christensen sa...

Jag känner nämligen 5 Evor men ingen på B, därför blev jag lite fundersam. Misstänkte R
Skall titta runt lite på dina bloggar.
Ha det gott.
Annika