lördag 13 september 2008

Oooops

I torsdags blev jag med stickmaskin ;)

Jag åkte och hämtade den i delar och var inte helt säker på att jag skulle lyckas sätta ihop den eller om alla delar fanns.

För att det hela inte skulle bli ett UFO (Un Finished Object) började jag att skruva så fort jag kom hem. Jag lyckades till och med sticka en liten provlapp i torsdagskväll.

Igår stickade jag en lite större provlapp, kanske kan det bli ett framstycket till en klänning/tröja till E.

Någon bild på själva maskinen blir det nog inte (den står i det kaosartade syrummet ;)), men snart hoppas jag kunna publicera bilder på producerade alster.

5 kommentarer:

Botilda sa...

Just idag pratade jag och sambon om hans mammas stickmaskin som bara står och samlar damm. Han tyckte att jag skulle (städa tygförrådet och en del andra ställen så att vi får lite mer plats och sedan) ta hem den till oss. Är det kul? Känns det inte som fusk? Jag blir nyfiken!

Carolina sa...

Wow, det var en bra sambo ;) Här fick M en chock när jag kom hem med den...

Det är kul, resultat fort. Dock har jag inte hunnit testa så mycket än. Och igår lyckades jag ändra ett reglage som nu inte vill komma tillbaks i utgångsläget ;(

Har varit i garnaffären och köpt lite billigt garn för att ha lite olika att testa på.

OttoPippi sa...

Min mamma är på jakt efter en ny stickmaskin (hennes nuvarande är en från 60-talet och som man hand-drar :-)). Har du några bra tips inför ett sådant här införskaffande???

Carolina sa...

Ottopippi
Tyvärr inga jätteheta tips förutom att hon ska satsa på en som finns idag och där det går att få service och hitta reservdelar.
Min är nog också från 60- eller 70-talet.
Förresten så var jag och tittade på hennes vackra kläder i Hbg! Jag är jätteimpad!

April sa...

Hej, jag ser att du följer min (misskötta) blogg, och på så vis hittade jag din! Vad kul att bli med stickmaskin! Vad heter din maskin? Kan vi få se bild?

Botilda, det är INTE fusk, det är en helt annan sak! Hoppas du har nappat på sambons mammas maskin.