tisdag 1 augusti 2006

Fjällresa

Till slut bestämde vi oss för att åka iväg. Vi skulle klara det. Efter besök hemma hos Sarah sätter packningen igång på allvar och klockan åtta på kvällen är vi färdiga för avfärd norrut. Vi kör upp genom Värmland och kl 3 på morgonen är ögonen så tunga att vi bestämmer oss för att slå upp tältet på första bästa rastplats. När vi vaknkar på morgonen upptäcker vi att det är underbar utsikt över en sjö och att vi i princip har campat på en golfbana.



Nästa stopp blir för lunch på en vacker rastplats i Norge. Fin badsjö som vi iof inte provade att bada mer än fötterna i.



I Norge kommer det även mycket häftiga åskskurar och tillfälligt ser vi ingenting och får stanna bilen bakom en timmerbil. Sista delen av resan gick över 'Flatruet' i Härjedalen, regnet öste ner och det var bara en grusväg. Bilen såg ut därefter ;). Övernattningen skedde tillsammans med knott och mygg på Ljungdalens camping.



Dagens första etapp bestod i att ta sig upp för Ljungdalens slalombacke. De små benen fungerade tyvärr inte felfritt och det var många protester från både stora och små.



Till slut når vi iaf toppen på slalombacken och då är man ju berättigad till lite kex.



Slutligen hittar vi en plats där det är någorlunda plant och med lite rinnande vatten i närheten.

På kvällen blev det så fint väder att vi kunde sitta utanför tältet och elda lite för att skrämma bort myggen.

Inga kommentarer: