torsdag 28 augusti 2008

Klänningar

Jag har haft en tanke i huvudet ett tag. Jag skulle göra en tvådelad klänning med mudd emellan liv och kjol samt långa muddar i ärmarna. Försök 1 blev inte mudd utan vanlig jersey till alla delar. Jag blev hyfsat nöjd med denna varför jag bestämde mig för att testa nästa variant. Inför denna versionen gjorde jag inte så många förändringar i mönstret, endast lite kortare mudd i midjan och smalare mudd till ärmarna. Eftersom det var två helt olika typer av tyg blev resultaten rätt olika. Denna version 2 upplevde jag som alldeles för lång i livet...
Version 3 då! Kortade livet, förlängde kjolen och minskade mudden i midjan. Har inte hunnit prova den på än, men jag skulle vilja korta midjan ännu mer...

Under arbetets gång har drömmen om en resårfot vuxit fram. Så den sista klänningen är faktiskt fållad med en resårfot till overlocken. Resårfoten kommer nog bli en riktig favorit när man lär känna den ordentligt, jag blev inte 100 % nöjd denna gång, men nästa så ;)
Allt tyg är från Jofotex.

6 kommentarer:

OttoPippi sa...

Underbara!!! Jag antar att det är vuxenstorlekar på dem!!! Snygg modell och skam den som ger sig i kampen om det perfekta resultatet! ha en trevlig helg!!!

Carolina sa...

Tack!
Nä storleken är 74! Men de är hyfsat inspirerade av klänningar jag har själv.

Bibabba sa...

Å tänk om jag hade en tös att sy klänningar till...
Jag såg att du liksom jag var avundjuk på sy-träffen i Kålmården. Vad sägs om att göra en liknande i södra landsänden? Vi är väl ett gäng i sytråden som bor i Skåne/blekinge. Kanske en resa till Stoff och stil eller Gittes i kombination med härligt prat och syende.

Carolina sa...

Bibabba
Låter som en mycket bra idé. Klart vi måste ha en syträff i södern ;)

malin sa...

åh, den sista klänningen var helt underbar! Jag är inne i en period när jag vill ha långa muddar till allt :)

Carolina sa...

Tack!
Några justeringar till och den blir perfekt enl min mening ;)