lördag 30 juli 2011

Dagsverke

Idag har vi varit duktiga ;) För några månader sedan fick jag en idé att jag skulle göra en liten mysig uteplats i denna delen av trädgårdslandet, den var ändå för smal för att kunna användas till någon vettig odling.
Jag grävde bort de två vinbärsbuskarna som stod där och la ut de fina marktegelstenarna som blev över efter växthusbygget. Det var värsta böljande landskapet eftersom jag lagt allt direkt på jorden...
Igår fick vi ett ryck, hyrde släp, åkte till tippen och lämnade bråte, hämtade barkflis, bärlager och stenmjöl.
Förmiddagen tillbringade M med att göra om gången fram till komposten (bilden längst ned). Eftermiddagen hjälptes vi åt att gräva bort jord, fylla på bärlager och stenmjöl. Därefter gjorde jag allt själv, är så stolt för att jag klarade det med rättskivor och allt vad det heter. Nu ligger stenarna på plats och imorgon ska jag finjustera mönstret, fylla på stenmjök i fogarna och jord runtomkring. I hålen som blir längs med kanterna ska jag plantera backtimjan.
 Såhär långt kom vi idag, imorgon fortsätter arbetet :) Kommer bl så fint när det är klart!

 Kolla vad duktig jag var. Om det blev rätt så ska fallet vara upp mot det vänstra hörnet av bilden.

Den breddade trädgårdsgången M fixade.

2 kommentarer:

johannapannan sa...

men åh vad ni gör fint. Tänk så olika våra trädgårdar är. Vi har några fruktträd men mest gräs, ni har en riktig oas av härliga blommor, stensättningar och växtlighet. Och så det fina växthuset på det.

kram!!

Carolina sa...

Vi delar med oss, det är bara att komma hit och njuta ;)