lördag 28 maj 2011

I jorden

 Såhär risig såg klotrobinian ut. Den har aldrig varit fin, troligtvis har den varit felplacerad hela tiden. Vi har ingenstans att flytta den så nu hoppas vi på att den hittar ett hem utanför vår trädgård.

Silverpäronet i jorden :) Jag skulle vilja ha lite tips om vad som kan bli snyggt att plantera på marken. På våren växer här en hel del lök, så gärna något som växer upp och döljer lökbladen snyggt. Vad passar? Till höger står en ros (Louis Odier) och till vänster en Magnolia Stellata, bakom står där två pioner som på sikt ska flytta ;) Runt om själva rabatten växer det lavendel och det som syns längst ned till vänster i bild är jättedaggkåpa (känns lite som om att den också ska flytta).

2 kommentarer:

Carolina sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Skogseva sa...

Jag hörde någongång och någonstans att klotrobinia är en liten känslig varelse som ska stå skyddat för att må bra. När vi skulle köpa en robinia för många år sedan valde vi en 'vanlig' för att vara på den säkra sidan och den har utvecklats till ett pampigt träd som i år måste beskäras kraftigt för att inte växa in i telefontråden, vars existens vi inte hade en tanke på den gång trädet planterades!

Kram från Eva