tisdag 9 november 2010

Säg din mening du också

Bild lånad av Eva Robild

Info saxat från Eva Robilds blogg:

Jordbruksverket har kommit med ett förslag om att höja avgifterna för fröfirmor när de ska registrera fröer, det kommer kosta 3000 kr i registreringsavgift (+ 2000 kr om året) för firmorna att registrera varje sort. Det betyder att vi antingen får betala mer för ett gurkfrö än för en färdig gurka i affären - eller att sorten helt försvinner. Det senare är väl troligast. Detta kommer att slå mycket hårt mot små nischade fröfirmor som Runåbergs, Rara Växter och Impecta. Kanske försvinner de helt för att aldrig igen orka komma tillbaka. Det vore katastrof!
Diskussionen var uppe för drygt tio år sedan, men har nu aktualiserats igen. Då undantogs fröer för fritidsodling och det måste naturligtvis fortsätta vara så.

Protestera du med genom att skriva till jordbruksverket eller till jordbruksministern! Här finns en länk där du kan läsa mer och vill du protestera gör du det i ett mejl till jordbruksverket@jordbruksverket.se. Märk ditt mejl med Dnr 22-9337/10 och posta senast 10 november.

Ju fler vi är som säger ifrån desto större chans har vi att rädda våra köksfröer!

2 kommentarer:

Sarah sa...

Haj!

Ja det inte bara känns som utan snarare ÄR väldigt längesen vi sågs. Tror jag både hunnit vara gravid och fått bebis och bebisen har blivit småbarn sen dess? men inget som inte går att råda bot på ;)
Hur jobbar och har du det nu framöver?

Kram

sarah sa...

Ja det kan vi säkert göra. Jag jobbar 31/12-2/1 men i övrigt gör vi inget särskilt mer än vanligt julfirande :)