måndag 3 augusti 2009

Semesterutflykt

I fredags efter två veckors semester kändes det som om man skulle behöva semester... Jag var helt slut och gnällde bara på barnen och allt ;(
Redan tidigare hade vi bestämt att vi skulle åka på utflykt till Ven för att cykla och tälta med familjen R. Lördag morgon bar det iväg till busshållplatsen för 1 h 15 min bussfärd till Landskrona och därefter lång väntan på båten, den första kom vi inte med pga alla andra passagerare som också skulle till Ven.
P och de andra barnen tyckte det var kul att leka på stranden, de byggde fördämningar och kastade massor med sten och bara hoppade runt på stenarna.
Härlig grillning på stranden framåt kvällen.

Den nya favoriträtten mozarellafyllda hemodlade chilisar, mums! Här innan de grillats, någon efterbild finns inte

Förmiddagskaffet intogs på Tuna krog, där de hade en fin legohörna för barnen. Det gick bra ända till dess att de stora allt för trötta barnen rök ihop...

Här en av alla härliga vyer längs med cykelvägarna.
På två dagar har man verkligen klarat av hela Ven och vi cyklade inte jättemycket. En riktigt härlig helg och batterierna är laddade igen :)

4 kommentarer:

Med fingrarna i (j)orden sa...

Nu blev jag hungrig. De där chilisarna ser goda ut. Mina 1,5 centimeters chilisar funkar nog inte på det receptet...
Ven är toppen, ser ut att ha varit en mysig utflykt.
Tänk att man behöver komma bort för att koppla av ordentligt. Där är vi nog lika.
Eva

Hello sa...

Åh, det var alldeles för länge sedan vi var till Ven! Kanske är läge nästa sommar...

miaring sa...

Så mumsiga chilisarna ser ut! Men är de inte starka??

Carolina sa...

Eva: Jag kan nog eg koppla av hemma men det är barnen som klättrar på väggarna och det blir jobbigt, skönt att just det är övergående med växande barn.

Miaring: Jag tror att de är av en ganska mild sort så det blir inte mycket starkare än en chilikorv, men så älskar maken och jag också stark mat.