Hur i hela fridens namn gör man runda köttbullar? Jag har aldrig lyckats. Mina ser ut som minipannbiffar. Smaken tycker jag absolut inte det är något fel på, men det hade ju varit trevligt om man kunnat ana sig till att det var köttbullar som ligger på tallriken.
Kom gärna med riktigt bra husmorstips!
10 kommentarer:
Hej!
Jag har hört att man ska efter att ha rullat köttbullarna lägga dem en liten stund i frysen innan man steker dem - vet inte om det fungerar har inte provat själv. Kanske värt ett försök? Kram Åsa
Icas köttbullar - dom är jätterunda *skrattar*
Ha, Ha vad du är rolig Sarah. Tyvärr har jag väldigt svårt för sådana där gummibollar, men det är kanske det som krävs om de ska bli runda. Jag får hälla i klister eller nåt.
Gummibollarnas status höjjs drastiskt när man tänker på hur snabbt dom tillagas i förhållande till annat. Allt är relativt serru ;-)
hahaha sarah du är för härlig
vad gäller köttbullar så kan man rulla dem i en sked.. eller så gör man som någon skrev här ovan, frys dem lite innan..
mina brukar bli runda.. hur gör du degen?
Det gäller att ha nåt i smeten som håller ihop dom..ströbröd, riven potatis eller nåt som jag tycker är jättebra potatismospulver!
Tack för tips om Sinovan..jag äter faktiskt dom, men den här gången verkar inget funka!
Ha en skön kväll, kram
Har du gjort några fler köttbullar??
Ha en skön dag, kram
Har inga tips tyvärr, men du ska veta att du inte är ensam :) Lyckas aldrig heller...
Jag har ett tips, stoppa "bullarna" i kokande vatten i nån minut innan du steker dom så ska du se att de blir runda och fina sen.
Jag gör alltid mina köttbullar på bara köttfärs, smaksättning (lök, kryddor, mm) och sedan ägg. Ägget gör att köttbullarna håller ihop. Ströbröd kan man också använda, och då blir köttbullarna bäst om smeten får stå och svälla ett tag. Men bäst tycker jag att ägg är. Mitt husmorstips. :)
Skicka en kommentar