torsdag 31 maj 2012

Prima ballerina

Hon är precis så vacker som jag hade hoppats på. Den här historien började för några år sedan när trädgårdsföreningen var på besök på Bjäre. Jag såg en fantastiskt fin akleja i en trädgård och ägarinnan lovade att ta frö till mig. Jag hämtade fröna i oktober och sådde dem troligtvis direkt (kommer inte ihåg). Förra sommaren fanns det bara en bladrosett och i år har vi hela tre blommande plantor. Tyvärr är vissa av blommorna redan i vaser (inte lätt att dela en liten trädgård med en fotbollsspelare ;))
Jag springer iaf och beundrar de få blommor jag har både morgon och kväll.

Imorgon blir det trädgårdsrunda! Tjoho! Missade surt nog några fantastiska trädgårdar igår (trädgårdssällskapet) men kanske går det att flirta till sig ett besök, vem vet?

söndag 27 maj 2012

Medelhavskänsla

Igår innan schlagerfestivalen drog igång hann jag fixa denna fina pelargonvägg. Ja alltså det var krukorna och pelargonerna jag fixade dit.


måndag 21 maj 2012

Österlen


Ett blommande Österlen besökte vi i helgen. En del fotograferande, en del fika, en del lek, en del vandring och lite camping samt bra väder = recept på bra helg :)

PS Alla blommor är vilda blommor

söndag 20 maj 2012

Kvällsbilder från trädgården

Det går så ruskigt snabbt nu. Just ikväll såg det ut såhär i vår trädgård. När jag tittar på bilder från förra veckan såg det helt annorlunda ut...

Dessa aklejor frösår sig vilt i hela trädgården och det får de lov att göra. En riktig favorit :)

Detta fina blomstöd tillverkade jag idag av lite avklippta slanor från en vildvuxen ligusterplanta som står i oxelhäcken (den ska inte vara där...) och några avklippta elefantgräskäppar.

Tulpanerna i konsumrabatten är som finast nu, troligtvis överblommade om någon dag.

Solfjäderslönnen (Acer shirasawanum 'Aureum') har slagit ut och det står en vacker astilbe framför.

Imorgon ska jag försöka lägga ut lite bilder från vår Österlentripp tidigare i helgen. Nu är det dags att gå och sova, jobb imorgon igen. Och så ska det tillverkas en papegojdräkt till P som ska ha Dan Bornemark konsert

onsdag 9 maj 2012

Vinst

Igår kom min vinst i knopptävlingen Landet krokus hade. Det är en mycket fin bok och jag ser fram emot att hugga tag i den.

måndag 7 maj 2012

Plommon



Vårt fina gamla plommonträd blommar. Det är bara att njuta :) Otroligt nog är trädet äldre än huset (som byggdes -45). Doften är fantastisk på kvällen

fredag 4 maj 2012

Jag vann! Landet krokus utlyste en knopptävling i mars (tror jag det var). Jag bara drog till med något (luktolvon 10 april) och till min glädje var det det som var närmst verkligheten.

Imorgon tänkte jag börja med någon slags dokumentation av alla rabatter, den kommer fyllas på allt eftersom nya växter tittar fram under säsongen. Presentation sker på systerbloggen Trädgården på kanonen. Undrar om jag går i mål med detta projekt? ;)

tisdag 1 maj 2012

Vilken värme :)

Detta är en av få tulpaner som blommar nu. Det är en av dem jag satte i höstas. Ska bli så läckert när alla 60 i den rabatten blommar.

Vår gula små fåglar blommar ju också. Bara så söta :)