söndag 29 januari 2012

Såhär ser det ut längs bokhäcken vid infarten idag. Hade det inte varit fint att sätta dit lite vårlökar under den som livar upp såhär på vårvintern?
Så här skulle det kunna se ut med scillor, kanske är det finare med snödroppar?

Sått på sistonde

Denna lilla söta chiliplanta har tittat upp ovanför jorden. Det är frö från Hot Portugal, det har även tittat upp små bebisar från Jamaica Yellow, däremot väntar vi fortfarande med spänning på Hot Lemon.

Dessa fina frö fick vi förra helgen av Eva R och i utbyte fick hon frösådda Magnolia Tripetala. Fröna kletades ut både på rönnen, äppelträdet och så fick det bli några på plommonträdet (de var över, det är nog inte supertroligt att det blir ngt). Bästa värdväxten ska vara lind, men det har vi ingen. Äppelträd och rönn tillhör tydligen samma familj så vi får se om de stackarna orkar bita igenom barken i kylan och sätta små krokar som efter några år blir mistlar.

onsdag 18 januari 2012

Stolt

Måste bara dela med mig :-) Så otroligt roligt att han blivit invald i denna förening. Det blev ju en plats ledig i höstas ;), nä skämt åsido det var nog inte därför han kom med.

http://www.kullafotografen.se/2012/01/photonatura/

söndag 15 januari 2012

Kuddar

Innerkuddarna till dessa kuddar har legat länge... Idag kom jag äntligen till skott och sydde fodralen till dem. De får bo inomhus så länge sen ska de få bo i soffan i växthuset :)

Chilisar


Nu är äntligen chilifröerna i jorden :) Jag har tagit egna frön från de jag odlade förra året. Ska bli spännande att se om det blir samma sorter eller någon ny blandning ;)

Pysslar även om mina surdegar och passar på att baka bröd. Tar lite tid att baka bröd med endast surdeg, men det blir otroligt gott och inte minst hållbart.

torsdag 12 januari 2012

Tulpaner, tulpaner, tulpaner


Nu har omgång två för i år flyttat in. Underbara tulpaner. Jag tycker tulpaner luktar jättegott, vad tycker ni?

tisdag 10 januari 2012

torsdag 5 januari 2012

4 januari 2012

Ögonblicksbild från igår. Då sken solen, idag är det åter grått och regnigt :( Vi njuter dock inne med pussel och Alfapet på E's vis. Hittills är hela grannfamiljens namn genomgångna, bra sätt att träna bokstäver på :)

Ikväll ska E uppträda för första gången, Gymnastkföreningens julshow.

tisdag 3 januari 2012

Hoppas de är med i år också!


Familjen Rehn var med på trädgårdsrundan förra året och deras trädgård var helt i min smak. Besöker den gärna igen :)

söndag 1 januari 2012

Nu har jag fått dille

Det är bara hur kul som helst att göra collage. Ovan är från vår Gotland/Fårö-semester i höstas. Nu ska jag  göra några fler mallar tror jag. Skitväder ute så något trevligt inne får vi ju hitta på. Ska även försöka sy ett par vita tights till dottern idag. De ska ha gymnastikuppvisning till helgen.