måndag 29 augusti 2011

torsdag 25 augusti 2011

söndag 21 augusti 2011

Sugen på att sticka

Blev så sugen på att starta en stickning. Kanske blir det en sjal med samma mönster som den ovan, Ishbel. Eller så blir det strumpor, eller en tröja eller????

Får nog inventera garn och påbörjade projekt för att komma fram till vad det blir.

Njuter

Vår lille munk trivs förhoppningsvis under magnolian

Igår blev det en gång fram till uteplatsen. Idag ska jag justera den något och fixa till allt runtomkring :)

Lullar runt i växthuset och pysslar lite här och var. Tyvärr inte så grönt därinne som jag önskar... 

måndag 15 augusti 2011

Till minneslista

Trädgårdseva har varit på fest och där var helt enkelt massor med idéer jag skulle vilja komma ihåg och få inspiration ifrån till en liknande fest någon gång i framtiden.

Här kan ni läsa om festen.

Tänk att göra något liknande i sommarstugan, där finns ju utrymmena :) Drömmer...

Foto: Trädgårdseva

söndag 14 augusti 2011

torsdag 11 augusti 2011

Österlen

Igår tog vi en dagstur till Österlen. Från början skulle vi varit iväg tre dagar, men vädret kändes inte så lockande så vi krympte ned det hela till en dagstur (packningen blir betydligt enklare också ;))

Vi började vår tur i Ystad och Åbergs trädgård. Vi blev inte jätteimponerade, kanske har det med årstiden att göra eller så är det inte riktigt plantskolan för oss ;)

 Efter Åbergs åkte vi in till Ystad, åt medhavd mat i en park med lekplats (E tog ett bett i sin macka sen skulle hon leka...) och därefter mysig stadsvandring i de gamla kvarteren. Det fanns blommor överallt och vackra portar och dörrar.

Ett besök i fyren på Sandhammaren hann vi också med innan vi besökte Ms moster med man och barnbarn i Skillinge. Kom på nu att barnen blir nån slags ingifta nästkusiner, lite kul. Även i Skillinge gick vi en kort stadsvandring, tänk de har en egen turist"byrå" (en byrå med turistinformation).


 Efter Skillinge drog vi till medelhavet och Apotekarns trädgård i Simrishamn.


Vi hann inte riktigt allt det vi velat men har redan lagt upp en resrutt som ska genomföras till våren :)

söndag 7 augusti 2011

Grattis store killen!



Otroligt nog var det hela åtta år sedan du tittade ut och lärde känna oss. Stort grattis min store påg :)

lördag 6 augusti 2011

Födelsedagströjor


P önskade sig två stycken hemsydda tröjor i födelsedagspresent. Hur de skulle se ut fick jag bestämma. Dessa två blev det, kanske är de lite små, hoppas inte. Hoppas de faller honom i smaken :)

torsdag 4 augusti 2011

Jubileum

Först har E och jag varit med och firat Trädgårdsföreningens 10-årsjubileum. Fint ska det vara så vi roade oss kungligt på Flickorna Lundgren med god mat och tårta.
Och därtill är det nästa "mål" som ska firas, detta är nämligen inlägg nr 1 000! Hur firar man det? Är ni sugna på någon utlottning eller nåt annat? Kom gärna med tips och förslag :)



onsdag 3 augusti 2011

Lödde plantskola

På vägen hem från Malmö idag åkte vi inom Lödde plantskola. Jag har längtat efter detta sedan tidigt i våras, men av olika anledningar har det inte blivit av. Heidi Palmgren har sitt finger med i spelet i denna plantskola och det märks. Den är precis så fantastisk som man kan läsa överallt. Verkligen i min smak! Like!

Denna fina lilla munk fick följa med hem. Han ska bo under Magnolia 'Susan' och vi hoppas han kommer att trivas. Ska försöka hitta en passande låg marktäckare att plantera här. Det har kommit några udda ormbunkar i marken runt honom, hoppas de kommer trivas.

Även detta vackra huvud fick följa med hem. Det kommer att bo i växthuset, troligtvis på någon upphöjd pidestal eller om jag till slut får till min nätta vackra hylla så kan det få bo där.
Utöver keramiken fick en klematis 'Summer snow' och lite alunrot 'Obsidian' följa med hem. Obsidianen har jag letat efter som en galning hela säsongen och det var ju klart att den skulle finnas här ;)

måndag 1 augusti 2011

Lite piffat

Jag får nog träna lite mer på det där med att piffa i trädgården, men jag gick iaf och klippte lite blommor till vattenbadet ch plockade en musselblomma i dammen ;)

 Såhär ser det ut nu. Timjanen är inköpt men inte i jorden än. Krukor från lokala tillverkare Mölle krukmakeri och Kullabygdens keramik. Båda värda ett besök om man är på besök i underbara Kullabygden. Mölle krukmakeri har dessutom ett fantastiskt café.

Järngrytan är ett fynd från Gamlegård. Stora krukan Mölle krukmakeri de små och faten från Kullabygdens keramik.

Summa sumarum så är jag nöjd med min nya uteplats. Tror ev att den får kompletteras med ett litet bord där jag kan ställa kaffekoppen.