söndag 29 augusti 2010

Helgen

Idag var jag och barnen inne i Helsingborg för att vara lite kulturella. Vi gick på Dunkers och tittade på bl a 10-gruppens utställning. Helt underbar var den för mig som älskar färg, form och textil. Den pågår till slutet av september så har du vägarna förbi Hbg och sama intresse som jag så kika in, vet ja.



Igår var det medeltidsdagar i Ingelsträde, vi var där ;) Häftigt med tornerspel, ponnyridning, lera (P tillverkade ett fat, E fick leka), gycklare,spinnerskor mm.

tisdag 24 augusti 2010

Genombrott


Imorgon smäller det! Jag kommer inte att få stå här och titta på det hela "live" men väl inne i det västra tunnelröret och följa allt via live-kameror. Följ det du också via webben, här.

måndag 23 augusti 2010

Så var det slut

Idag började det om igen. Semestern är över för denna gången.

Lillpluttan frågade när hon satt framför TVn och höll på i köket om vi inte skulle sova idag? Jo men vi ska ha middag först :) Inte lätt med första dagen efter semestern, hon var trött.

Vi hade lite vadslagning på jobb om när maskinen skulle nå fram till ring 2486, kan ni gissa vem som vann? I veckan kommer även borrhuvudet titta fram på riktigt, blir party då ;)

torsdag 19 augusti 2010

Lite omflyttning

Den här rabatten anlades för inte allt för många år sedan och har genom åren bytt skepnad. Häromdagen var det dags för lite Höstöga att flytta till komposten. Den fick ge plats till ett silverax och lite rödbladig alunrot samt en orange Echinacea.


Silveraxet uppbackat av rödbladig alunrot. Läste precis hor Eva om rödbladigt groblad, kanske är det det som ska bo här istället?

Den vackra orangea Echinacean.

tisdag 17 augusti 2010

Spinnbyte!

Kolla, mitt spinnbytespaket har kommit! Massor med fin ull, mycket merino (=me like) och lite nytt att testa bl a tencel. Dessutom ull från Birgittas egna får. TACK!

Smålandstrippen

Första kvällen blev det dopp i sjön intill campingen.

Sen besök på Astrid Lindgrens Värld. Här tillsammans med lilla gubben och Pippis pappa.

Nils Karlsson Pysslings hem. STORT var allting ;)

Pluttan var helt i extas över alla små hus. De var ju precis i hennes storlek!

Och alla skulle besökas :).
Efter besöket i Vimmerby fortsatte vi på mindre och små skogsvägar genom Småland ner mot Blekinge för att avsluta med ett litet besök på Perstorps bibliotek, det ni ;) Fin var toaletten iaf

söndag 15 augusti 2010

Rensa i röran

Del 1 i Rensa i röran bestod i att rensa bland sina toalettsaker. Jag ville varken lova mig själv eller göra några bekräftelser här på bloggen. Och eftersom det kommer ett nytt uppdrag imorgon får jag ju nu se till att redovisa denna veckas projekt. Får se om jag fortsätter imorgon.


Såhär såg det ut i vvårt skåp utanför toaletten innan jag började, det blev faktiskt inte rensat så mycket men däremot organisaerat och städat.

Såhär fint blev det i och ovanpå skåpet efteråt.

Den här vagnen står inne på vår toalett. Egentligen inte den heller så full med onödiga saker, men lite rensning behövdes.

Såhär ser det ut nu!

Testar mail-bloggning

test

fredag 13 augusti 2010

Precis hemkomna


Vi landade härhemma bara för några timmar sedan. Nu senast en tripp till Småland och Blekinge. Mer bilder och info kommer kanske ;) Inte idag iaf

måndag 9 augusti 2010

Han tål inte deras bajs


Imorse ringde läkaren och berättade att P har kvalsterallergi. Det är troligen därför hans näsa runnit konstant så länge. Vi får helt enkelt bli bättre på att städa hans rum och tvätta sängkläderna. Man kan tydligen även köpa ogenomsläppliga textilier som minskar exponeringen för dessa små djurs avföring. Det är enzymet i deras matsmältning som är allergiframkallande. Känns inte helt lätt att skydda sig mot ett enzym, men vi får göra vad vi kan för att hålla nere antalet kvalster som skapar detta enzym.

Rensa i röran

Det här uppdraget blev jag inspirerad av. Perfekt uppgift för dagen då trädgården fortfarande är våt efter det senaste dygnets regnande.

Återkommer förhoppningsvis med före och efterbilder.

lördag 7 augusti 2010

fredag 6 augusti 2010

Gina firar


Gina firar 30 000 besökare och lottar då ut detta fina Knit Pro-set. Var med och tävla du också!