måndag 31 maj 2010

Nytt fodral


Förra veckan var jag i Hufvudstaden och passade då på att springa inom 10-gruppens affär på Götgatan. En liten rulle med en ärtigt grön caxduk fick jag med mig och vad passar inte bättre än ett nytt datorfodral?
Invändigt har jag använt ett tyg med olika orengea-gula nyanser (tyvärr blev den bilden suddig) och det hela försluts med en dragkedja.
Jag och kameran är inte riktigt kompisar med ljusförhållandena, färgen är egentligen lite blåare, men men...

Bröd


I helgen bakade jag bröd och det endast på mjöl, salt och vatten. Viss förberedelse krävdes ;)
Jag fick för någon vecka sedan en vetesurdeg av en kollega. Surdegen matades i torsdags för att kunna utgöra en grund till brödet. I fredags satte jag fördegen och i lördagsmorse satte jag den riktiga degen. En del ompyssling av degen, men det var det helt klart värt, brödet är fantastiskt!
Och så tycker jag det är fantastiskt att man kan göra bröd på så få ingredienser ;)

Ljuset i tunneln

För några minuter sedan såg Åsa ljuset på andra sidan.

Tunnelborrmaskinen har nu kommit in i pilottunneln och det finns ett hål igenom hela Hallandsås.

HÄR finns bilder och lite mer text.

torsdag 20 maj 2010

Kullabarnen

Nu har vi fått reda lite på hur det hela fungerar. Det fanns tidigare en kö, den fylls inte på längre. De som tidgare stod i kön kommer om de stod långt upp att få plats hösten 2011. E är en av de som står högt upp ;) Hur de kommer lösa uttagningen framöver vet jag inte, men det känns som om att det blir ännu mer kohandel.

tisdag 18 maj 2010

Nysrot


De här häftiga bladen såg jag hemma hos Ann igår. De tillhör en nysrot.
Den får komma på min önskelista ;) Den svarta Veratrum nigrum verkar häftigast, men det går nog bra med en vit också.

söndag 16 maj 2010

Solen lyser med sin frånvaro

Kristi Himmelfärdshelgen brukar ju vara en sån där riktgigt somrig och härlig helg. Men inte i vår del av landet, vi har haft 8 grader och regn. Lyllo er andra, jag är avundsjuk ;)

Håller tummarna för att värmen snart kommer så att det börjar växa ordentligt i trädgård och växthus.

fredag 14 maj 2010

Lite oro

En oro sprider sig i familjen... Det verkar som om att dagis/enheten har frångått den tidigare turordningslistan för Kullabarnen. Får undersöka detta på måndag. Men just nu känns det väldigt långt till måndag :(

Dessutom har jag hrt att det är väldigt stor skillnad på de olika avdelningarna på skolan och enligt de uppgifterna skulle P gå i den "dåliga". Kan man på något sätt kolla om detta är sant eller bara rykten från föräldrarna på den andra avdelningen? Borde man inte kunna få ut resultaten för de olika klasserna på de nationella proven eller nåt? Får undersökas det också...

Mina små plantor


Såhär långt har mina hemliga fröer kommit nu. Frö nr 1 till vänster och frö nr 2 till höger. Jag tycker själv att de är väldigt lika tomatplantor, men tycker inte att de luktar så mycket som tomat brukar göra. Ska bli mycket spännande att följa dem och se vad det blir ;)

torsdag 13 maj 2010

E's present till E

En dockkjol i fodertyg och tyll.

En liten söt PIXI-boksväska.
Därtill kommer en PIXI-boksom vi tänkte inhandla imorgon.

Tant kofta-tävling


Tant kofta firar 200 000 besökare och lottar ut mönster och material till dessa fina axelvärmare. Här hittar du tävlingen.

måndag 10 maj 2010

Backsipporna


En bild på de vackar backsipporna från igår.

E ska på kalas

E är bjuden på sitt första kalas. Mamman börjar ju genast fundera på roliga presenter. Det är en tjej som bjudit och hon är minst lika Kitty-tokig som E. Funderar på om jag skulle sy ett set med dockkläder, svårt bara när man inte vet om hon har ngn docka som passar.

söndag 9 maj 2010

Underbar dag i skogen

Det är mycket nu... Vår!

Idag har v tillbringat en underbar dag i skogen eller iaf eftermiddag. Vi började med lite trädgård i fm och sedan packade vi bilen och for till Hallandsåsen för en vandring i Axelstorpsravinen. Detta utflyktsmål kan jag varmt rekommendera, underbar bokskog med fina raviner, stengärdsgårdar, öppna fält och rinnande bäckar.
Vi avslutade dagen på Greviebackar och backsippetittning och grillning (det utanför naturreservatet).

Ikväll har jag sått ruccola och rädisor, får se om det är för tidigt (kallt i jorden). Dessutom passade jag på att koppla in det automatiska bevattningssystemet i växthuset, det läcker lite i övergångarna, men det ska tydligen självtäta, jag hoppas de har rätt för jag vill inte ha ett blött golvi växthuset.