torsdag 28 augusti 2008

Klänningar

Jag har haft en tanke i huvudet ett tag. Jag skulle göra en tvådelad klänning med mudd emellan liv och kjol samt långa muddar i ärmarna. Försök 1 blev inte mudd utan vanlig jersey till alla delar. Jag blev hyfsat nöjd med denna varför jag bestämde mig för att testa nästa variant. Inför denna versionen gjorde jag inte så många förändringar i mönstret, endast lite kortare mudd i midjan och smalare mudd till ärmarna. Eftersom det var två helt olika typer av tyg blev resultaten rätt olika. Denna version 2 upplevde jag som alldeles för lång i livet...
Version 3 då! Kortade livet, förlängde kjolen och minskade mudden i midjan. Har inte hunnit prova den på än, men jag skulle vilja korta midjan ännu mer...

Under arbetets gång har drömmen om en resårfot vuxit fram. Så den sista klänningen är faktiskt fållad med en resårfot till overlocken. Resårfoten kommer nog bli en riktig favorit när man lär känna den ordentligt, jag blev inte 100 % nöjd denna gång, men nästa så ;)
Allt tyg är från Jofotex.

onsdag 27 augusti 2008

Första tanden

igår var den där! Es första tand, vi har väntat länge på den ;) Jag har till och från trott det varit på gång sedan hon var 5 månader.

onsdag 20 augusti 2008

Trädgård

Idag lyckades jag äntligen ta mig iväg till en av trädgårdsföreningens träffar. Vi besökte A och hennes underbara trädgård. A har haft en tanke ända sedan hon började med sin trädgård 1998. Hon har ritat upp skisser på alla nya rabatter och det märks! Jag vill också ha en massa fina planer över min trädgård och så fina växter och rabatter... men det är något som konkurrerar om tiden ;) När barnen blir äldre blir det nog mindre sytt och lite mer tid att påta i rabatter.

tisdag 19 augusti 2008

Rymling


Vi håller som bekant p åatt renovera ett rum här hemma. För att stänga ute de yngre familjemedlemmarna har vi satt upp en provisorisk grind. Detta hindradde dock inte E. Första gången jag hittade henne därinne satt hon med locket till spackelburken och mumsade med fingrarna ;)

Jag älskar mössor


Den här mössan har jag tillverkat idag. Jag gick förbi garnaffären i förmiddags och passade då på att köpa ett mönster som jag tittat på ett tag. Jag valde att sticka den i garnet Cocoon och stickor 9.
Den är superskön i 100 % ull och gick snabbt att göra - Perfekt ;)

måndag 18 augusti 2008

Kalas


Imorgon ska P på kalas. Det är M som fyller 6. M älskar Barbie, Hello Kitty m fl. Vad passar då inte bättre än en hemmasydd klänning till just Barbie.
Den var enkel att sy. Muddväv på överdelen och vanligt tyg på nederdelen. Rullfåll längst ned. Det som blev riktigt bra blev rullfållen längst ned. Jag valde att använda en silvertråd i den övre griparen, vilket blev jättesnyggt. Tyvärr blev inte bilderna på just den sömmen något att ha och nu är klänningen inpackad ;)

Present



Förra söndagen hade P kalas för släkten. Då fick han inte bara saker utan även pengar att köpa något för. Idag var vi i leksaksaffären för att se om vi kunde hitta något och det gjorde vi ;)

P är riktigt förtjust i grävskopor så det fick det bli. Just den här har en spak på sidan som man gräver med, enkelt och bra.

söndag 17 augusti 2008

Spanar

sitter för tillfället tillsammans med barnen och spanar på TVn efter pappa. Han har fått tillstånd att fotografera på HIFs match mot Ljungskile!

*** HIF förlorade och vi fick aldrig sett pappa :( ***

onsdag 13 augusti 2008


Vi har semester och jobbar på för fullt här hemma, därav den låga aktiviteten i bloggen.

Vi har bl a:
- Valt nya tapeter till vardagsrummet (bild ovan)
- Rivit delar av taket i vardagsrummet
- Firat Ps födelsedag
- Varit lediga från P i två dagar
- Jag har dessutom lyckats sy två prototyper på klänning till E

Bilder kommer inom kort hoppas jag ;)

torsdag 7 augusti 2008

Ännu mera fjäll

Sista dagen på fjället erbjöd mycket bättre väder, nästan vindstilla och sol. Det är kul att få hjälpa till att bygga röse för markering av sommarled :)
En snäll förbipasserande erbjöd sig att ta en familjebild på oss!


Här har vi precis bestigit en topp!


Kan det bli häftigare än kasta snöboöö mitt i sommaren? P tyckte inte det iaf. Snön var nog det mest bestående intrycket från hela resan, han pratar fortfarande om just snön ;)


Här en bild på häxan Agata som bodde längs med trollstigen.

Totalt gick vi nog närmare 2 mil den här dagen. Vi började med att titta på silverfallet, snedda in i Norge, göra en toppbestigning, passera snöfältet och sedan ner till sjön igen. P skuttade fram nästan hela tiden, det var lite jobbigt precis innan lunch. Väl framme vid bilen som vi för dagen parkerat nere vid sjön konstaterar P att han vill gå lite till så Jag och E åker tillbaks till fjällstationen medan P och M går upp till stationen de ca 1,5 km.

Mer fjäll

Denna första hela dag på fjället var vädret lite blåsigt, regnigt och kyligt så vi valde att göra några kortare turer och värma oss (främst E) mellan varven. Första turen vi gjorde gick förbi några kåtor. P tyckte det var mycket spännande, denna kåtan kunde man dessutom gå in i.


Pinsamt nog hade vi inga riktiga stövlar till E. Det fick bli plastpåsar och silvertejp med yllestrumpor under. Hon går ju inte än så det funkade :)


Här hade vi vårt tälti tre dagar, jag vet inte helt lagligt, men fjällstationen hade inget område för camping så vi fick slå upp tältet i skogen bredvid.
På eftermiddagen gick vi trollstigen, till Linnés källa och till Grövelsjön.


Gosiga E nymatad vid Grövelsjön.

Fjällen

Vi har varit en liten tripp till fjällen också. Vi valde de fjäll som ligger närmst oss, dvs Grövelsjön.

Första övernattningen på vägen upp blev någonstans i Värmlands djupa skogar. Mys i tältet ;)

Detta härliga vindskydd fick bli rastplats dag 2 på resan.

När vi väl kommit upp och slagit upp tältet valde vi att ta med middagen och gå upp på fjället för att laga mat. Det duggregnade, blåste och var lite småkallt så det blev ingen längre stund där uppe.

Sommar!


Vi har haft några lata dagar i sommarstugan med mormor, morfar, morbror, moster och mosters kille J. Skönt när barnen kan springa helt nakna utan att frysa. E kan ju bara vara i skuggan och börjar ju således frysa rätt snabbt om det inte är tillräckligt varmt ;)

5 år!


Tänk vad tiden går fort min älskling!