måndag 30 april 2007

Valborg

Har tyckt att dagen varit jättebra hittills och har varit lite småtrött efter en lång promenad på Söderåsen igår. Det där med att vi själva inte bjudit hem något folk eller att vi inte varit bjudna någonstans har känts väldigt bra. Ända tills nu när festerna börjar komma igång överallt. Varför har inte vi latmaskar tagit oss i kragen och fixat något? Skärpning från min sida, får bli bättre till nästa gång. Så typiskt mig...

Vi ska iaf gå och titta på elden och förhoppningsvis mingla med lite folk där.

Go sista april på er!

Tyger inköpta

Var i stan idag och pasade på att gå till en tygaffär jag inte annars hinner gå till på lunchen. Det blev lite velour en meter brun och en meter svart. Högsta på önskelistan står en jacka till P. Måste bara avvakta de nya tidningarna från Ottobre jag beställt.

Häromdan var jag inne och beställde provbitar från E-slöjd också får se när de kommer. Ska bli kul att börja sy lite.

lördag 28 april 2007

Bättre kan det knappt bli

Sitter för tillfället upptryckt mot en västervägg i gassande solsken och njuter. P springer framför på gräsmattan med en skyffel och "plattar" till. Vi har delvis ätit frukosten här ute på en filt. M ska jobba i källaren och P och jag ska bara njuta av trädgården och kanske gå lite på marknad här.

fredag 27 april 2007

Smygtitt


Idag har vi smygtittat på nästa familjemedlem. H*n mådde bra och var frisk så långt man kunde se. En riktig liten sparkare är det iaf.

torsdag 26 april 2007

Kalamondin och tyg

Kalamondin är en citrusfrukt närmast släkt med kumquat. Frukterna är i princip lika stora som kumquats men runda istället för avlånga, dessutom är de sura och beska.

E-slöjd var tillgängligt igårkväll och nu är provbitar beställda. Undrar var detta kommer sluta ;)

Polisförhör

Idag har jag suttit i polisförhör via telefonen. Det var i slutet på förra veckan det damp ner en kallelse till förhör med anledning av inbrottet och skadegörelsen i Friluftsfrämjandets stuga. Jag skulle ringa ett nummer en viss tid. Jag ringde och ringde, upptaget hela tiden till slut höll jag på att ge upp, men då svarade de. I hela 25 minuter fick jag sitta och berätta om min uppfattning av det som hänt samt svara på frågor. Det hela slutade med att förhörsledaren läste igenom protokollet och bad mig godkänna det hela.

Nu får vi bara hoppas att de går vidare med det hela och att vi får vår ersättning för det hela.

En erfarenhet rikare är jag nu iaf!

onsdag 25 april 2007

Marmelad

Ikväll har jag kokat marmelad. För ca ett år sedan fick jag ett kalamondin-träd av mina kollegor i födelsedagspresent. Jag har inte riktigt vetat vad jag skulle göra med alla frukterna och vid läsning på diverse forum förstod jag att frukterna inte är så goda att äta. Dock förstod jag att man kunde laga marmelad på dem. Jag hittade ett recept för citroner och tyckte att det kan väl duga. Här kommer mitt kalamondinmarmeladrecept:

0,5 kg kalamondin
ca 4 cm ingefära
1 l vatten
400 g bitsocker
300 g strösocker
200 g råsocker
0,5 dl vaniljsocker

Tvätta och skiva kalamondin tunt behåll kärnorna.
Skala och riv ingefäran.
Koka upp ingefära, kalamondin och ca 7,5 dl vatten. Låt sjuda under lock i ca 30 min.
Lös upp sockerbitarna i resten av vattnet på svag värme.
Tillsätt allt socker till kalamondinröran, höj till högsta temperatur och låt koka utan lock till dess att blandningen är 106 grader varm. Skumma hela tiden.
Stäng av plattan och låt grytan stå till dess att det slutar koka. Häll upp på rengjorda burkar och låt svalna upp och ner.

Bra att tänka på INNAN man börjar.
- Ha tillräckligt med socker hemma, så behöver du inte använda tre olika sockersorter ;)
- Ha tillräckligt med glasburkar hemma, så slipper du använda vanliga plastburkar...
- Använd tillräckligt stor gryta från början!

Ja ni kan ju bara gissa vilka misstag jag gjorde själv :-)

tisdag 24 april 2007

Tyger

Inte lätt det här med tyger. Var inom min klädaffär idag och frågade designern där om hon hade koll på någon bra leverantör av trikåtyger. Och jo hennes egen leverantör kunde hon inte rekommendera då de bara tar emot större beställningar och då endast från företag. Däremot rekommenderade hon en butik som ligger i Söderköping, där för övrigt deras andra affär ligger. Butiken heter Jofotex och har tydligen i princip allt, men de säljer inte över internet TYPISKT! Och vi som dessutom var i närheten för några veckor sedan, ÄNNU MER TYPISKT!

Mao jag får fortsätta att leta och hoppas på att jag hittar något bra ställe att köpa ifrån. Ska prova e-slöjd idag igen, det funkade inte igår, men det var kanske bara en tillfällig dipp.

Om jag får tag på tyg kommer alla snygga alster att presenteras här på bloggen såklart ;)

måndag 23 april 2007

Bredare

Efter önskemål har nu bloggen blivit bredare. Hoppas ni tycker om det.

Jag tycker iaf att det känns bra.

Pysseltankarna väckta

Satt och letade runt lite efter trikå-tyg på nätet och stötte då på den här bloggen.
Mer pyssel kommer det bli framöver, det vill jag lova.

söndag 22 april 2007

En underbar dag!

Hade vi igår igen. Solen sken och det var i princip vindstilla. Vi packade matsäck, extrakläder och kamera, knödde in oss i bilen och åkte till Mölle.

Med utgångspunkt Mölle fortsatte vi norrut mot Djupadal. Denna promenad är helt fantastisk att göra och speciellt på våren. Benen pinnade på bra och P sa att det inte skulle bli några problem på hela dagen. Vad skönt! Annars brukar ju benen sluta fungera med jämna mellanrum ;).

Kameran var med och i högsta hugg i princip hela tiden, vi tog drygt 300 bilder! Några av alsterna nedan.

torsdag 19 april 2007

Blåst

Tycke rinte om all denna blåst som viner runt husknutarna. Trivdes mycket bättre med sol och värme...

onsdag 18 april 2007

Rosa

Bloggen har för tillfället en något rosa ton. Blev så sugen på att göra om lite. Bilderna är tagna nu under våren.

tisdag 17 april 2007

Look a like


(Foto från http://www.biopix.dk)

En sån här skulle jag vilja fotografera! Finns bara i Fyledalen i Skåne. Passande nog kallas den för Nyckelpigespindel. Den blir 2-3 cm lång och det är endast hanen som färgar ut.

Kan ju säga att jag inte är så glad för spindlar inomhus, men ute är de OK om de inte kryper ner i sovsäcken ;)

söndag 15 april 2007

Konsert i naturen!


Nu ikväll har vi varit på en liten utflykt i solnedgången. Vi ställde bilen i Lerhamn och gick norrut mot Mölle. Målet var mossen däremellan, där det finns spelande klockgrodor såhär års. Vi letade och letade i varenda vattensamling vi passerade och till slut hörde vi dem en bit bort och hittade slutligen fram.
Häftigt var det att lyssna på. Första gången för oss alla tom P var tyst för att lyssna.

torsdag 12 april 2007

Tur!

Ibland får man ha riktigt tur, det hade jag idag. Det var bara sekunder från att jag blev 700 kr fattigare. Jag hade precis kommit tillbaks från Landskrona och parkerat på baksidan av kontoret, i en lastzon och mot färdriktningen... Skulle ju bara upp på kontoret och hämta nyckeln till garaget. Till saken hör att denna gata hör till en av de mest bevakade i Helsingborg.

Precis när jag kommer ut ur dörren ser jag yvå P-vakter som börjat skriva en P-bot just för min bil. Oooops! Men jag hade tur idag, de fullföljde aldrig sitt skrivande. Kanske skulle jag köpt en trisslott också en turdag som denna ;)

Fortsättningsvis kommer jag vända bilen innan jag parkerar, måste ju ändå vända för att komma in i garaget.

onsdag 11 april 2007

En underbar dag


Vaknade av lite sång och paket idag. Fick en jätte spacig brödrost, med massor med bra funktioner.
Solen har skinit hela dagen och det har varit relativt varmt. Chefen skickade en elektronisk ros för att gratta. Det har även varit hyfsat lugnt på jobb idag.
När jag väl kom hem bjöds det på nygrillad mat med potatis från ugnen och mumsig sallad i det soliga uterumet. Helt perfekt mao!

tisdag 10 april 2007

Deklarerat

Hittade pappret på matbordet och tänkte genast att det där får jag inte glömma. Så nu är det gjort!

Svärmor ringde dessutom precis och berättade att hon köpt sparrisplantor till oss. Så nu blir det kanske lite lite sparris nästa försommar. Mums!

måndag 9 april 2007

I träsket igen

Jag hade ju lovat mig själv att jag inte skulle ha en massa sådder och förodlingar i år. Men det höll inte längre än till igår när vi var i trädgårdsbutiken och vi hamnade framför fröhyllan. Idag har jag sått sparris och citron (kärnor insamlade i Turkiet i höstas) och det ska iaf sås majs till P snarast. Vidare har jag pysslat i uterummet hela förmiddagen och planterat om lite blommor, klippt andra och satt lite sticklingar för rotning. Kul om sticklingarna från citronverbenan kunde ta sig, men några stora förhoppningar har jag inte.

Vi har i övrigt haft en riktigt lugn och skön dag.

Och nu ringde telefonen mitt i inlägget och vi får besök.

Nu har buspojkarna lekt av sig lite, även om de inte var på bästa lekhumör ;)

söndag 8 april 2007


En härlig bild från gårdagen. P fick ett par arbetshandskar av moster. Han hjälpte dels morbror med planteringen av en vinbärsbuske och morfar med att lägga på ny ved i brasan.
Idag har han bara tjatat om att vi ska ut i trädgården och arbeta. Men det har tyvärr varit för kallt för trädgårdsarbete.

Nu är det vår

Första sädesärlan skådad i grannens trädgård. Vi brukar alltid se dem 3-4 april, men i år har vi inte varit längs stranden där de först brukar dyka upp.

fredag 6 april 2007

Dagen började inte som det var tänkt

De senaste dagarnas planerande hade lett så långt att jag inte skulle behöva vara uppe vid stugan förrän strax efter 10. Vi skulle i styrelsen hålla tipspromenad.
Som tur var vaknade jag tidigt och bestämde mig för att gå upp så att det skulle finnas gott om tid. Strax efter det att jag hoppat ut ur duschen ringer telefonen och jag fick veta att vi haft ett större inbrott med skadegörelse uppe i stugan. Där fanns två stackars personer som skulle förbereda inför promenaden.
Jag skyndade mig att bli färdig tog med P och åkte upp. Vi kom upp strax innan polisen anlände. P hade lite svårt att förstå att det inte var poliserna som tagit något i stugan ;) De "smarta" ungdomarna som lånat vindskydden, veden och några presenningar hade dessutom lämnat kvar en moppe. Poliserna fick snabbt upp ett spår efter dem och skulle åka och besöka moppeägaren. Tyvärr kommer det hela nog inte mycket längre än så, polisen trodde det var svårt att binda moppeägaren till all förstörelse och inbrottet.

Efter den oväntade starten på morgonen var vi lite förvirrade och sena, men tillslut var allt på plats och vi kunde öppna för deltagarna. Solen sken nästa hela tiden och det var skönt och alla var nöjda och glada.

Nu är jag däremot jättetrött!

Glad påsk på er!

onsdag 4 april 2007

Bokrelease


Ikväll var det så åter dags för lite mingel runt en bokrelease. Det är min kompis Eva som är produktiv. Hon har nu gett ut sin tredje bok, Pioner. Det här är första boken där jag faktiskt medverkat på ett litet hörn, eller jag och jag, mina pioner finns med på bild. Sen kan jag ju upplysa om att bilden på framsidan är tagen framför Friluftsfrämjandets stuga på Kullaberg. Kul, kul är det iaf.

Ur led är tiden!

I morse var jag bara tvungen att hoppa av bussen en hållplats tidigare för att gå genom parken med alla blommorna. Man ser knappt marken för alla blåa scillor, så vackert. Väl inne i parken hittar jag till och med en knopp på en 'Magnolia stellata' som håller på att slå ut. Det doftade underbart och jag gick med ett leende på läpparna vidare till jobb.


Blommande 'Magnolia soulangeana'. Blomningen är ca 1 månad tidigare än normalt.

tisdag 3 april 2007

Nu är det väl ändå snart sommar, eller?


Kunde inte hålla mig längre. Idag blev hushållet ett litet citronträd rikare och några kronor fattigare. Men trädet ska producera många citroner så de pengarna har vi snart tjänat in ;) eller?

söndag 1 april 2007

Trevlig helg!

I fredags morse bar det iväg norrut. Det var M's fiskförenings årliga "stämma" som skulle avhandlas. Slutmålet var Linköping, men för att ta sig till Linköping passerar man ju Jönköping och denna helg begav det sig inte sämre än att det var både Foto och Hem&Villa-mässor där.
Mycket trevligt att besöka båda och köpsuget kliade i fingrarna både ett citronträd lockade samt ett studioblixtpaket. Får se hur länge det dröjer innan det kanske finns något av det här hemma. Tänk bara att kunna äta sina hemodlade citroner - häftigt tycker jag. Fota med riktiga blixtar är också riktigt kul.

Färden gick iaf vidare norrut mot Linköping. Fram kom vi och det bjöds på mat och trevligt sällskap. Sömnen blev något lidande så några trötta ögon masade sig upp till frukosten på lördagen. P och jag satsade på stan istället för föredrag om fiskar. Inte lätt med så mycket snack i munnen och spring i benen att sitta still och tyst i en mörk lokal och lyssna på en gubbe som pratar om fiskar. Vi njöt av solen på torget och fikade, kollade in Linköpings affärer och shoppade lite nya kläder. En skön dag! Eftermiddagen bjöd på bad i hotellets pool (ca 29 grader) hur skönt som helst och på kvällen bjöds det på trerättersmiddag. Middagen fick till och med lite kändis-känning då det visade sig att en av medlemmarna och föredragshållare är gift med Viveca Lärn. Viveca hade dessutom blivit inbjuden att prata lite om sina böcker och hon avslöjade att den kommande boken om Saltön skulle innehålla lite mer akvariefisk... Man kan ju även fundera över om de rykten som senare gick under kvällen om utvecklingen av Saltön var sanna? McFee skulle få en oväntad son (vuxen), framtiden får utvisa!

Söndagen har slutligen varit en mycket trött dag för hela familjen, hem tog vi oss iaf.