söndag 31 december 2006

Gott Nytt År!

Önskar jag Er alla! Vi har en mysig hemmakväll med underbart god mat och spel. Nu väntar vi på tolvslaget och den lille som antagligen kommer vakna helt skräckslagen då...


Inte lätt att vara rädd för raketer och smällare.


Men det går ju bra ändå ;)

lördag 30 december 2006

Lite nytt

Kände för lite förnyelse såhär i vinterrusket. Slängde in lite blommor från i somras längst upp på sidan och sen ändrade jag rubrikfärg så att den överensstämmer med länkarna.

Vin med tillbehör

Igårkväll låg jag avslappnat under min fina julklappsfilt och tittade på "Så som i himmelen". Inget konstigt med det, men så skulle jag ta den sista slurken vin i glaset och känner att där är något i glaset, lite mycket för att vara någon bottensats tyckte jag, varpå "skräpet" kryper upp på läppen. Jag fräser till och ner på filten trillar en spindel. Spindeln förpassades snabbt till glaset igen och bars sedan ut av maken. Spindeln måste ju ha krupit ner i glaset då det stod på soffbordet och sedan inte lyckats ta sig upp, för den var ju fortfarande levande.

torsdag 28 december 2006

En riktigt bra dag

Idag har P och jag varit hemifrån nästan hela dagen. Det började med att P glatt kom och väckte mig och deklarerade att det var dags att stiga upp. Vi skulle till F och hans mamma för att leka. Vi steg upp, åt frukost, klädde på oss, pacakde och åkte iväg.
Både förmiddag och en bit av eftermiddagen tillbringade vi hemma hos F, riktigt trevligt för alla.

Efter besöket hos F bar resan vidare in mot den stora staden. Modern hade för sig att det skulle finnas billiga stövlar på rean. Dvs billiga som passar moderns stora vader och dessutom inte har allt för mycket rysch, spännen och pysch. Drömma går ju... Tre skoaffärer släpades P med i, riktigt tålmodig var han trots den ständigt provande modern. Till slut skulle ju modern "bara" in i favoritklädaffären, som också hade rea, för att titta lite och prata med föreståndarinnan. Blåst blev kontokortet men jag är en jättesnygg kappa rikare och som jag kommer njuta av denna. Inga stövlar idag alltså ;(. När vi så väl kom hem till den hårt arbetande maken berättar han att det var lika bra det att kag inte hittade några stövlar för jag passar ju bäst i skor!

Men dagen var inte slut där. Efter en snabb middag smög P och jag ner i källaren för att sy nya gardiner. Vi hade nämligen hittat ett så fint tyg på Åhléns att vi bara var tvungna att köpa för att göra gardiner till P's rum. Gardinerna är färdiga, tyvärr finns det igen gardinstång att hänga dem i än, men det kommer. Tyvärr ingen bild på de färdiga gardinerna, men tyget finns nedan.

Lite bilder


En glad krabat som leker med sitt nya "prate"-tåg.


En morgontrött tomte den 13 december.

lördag 23 december 2006

God Jul

Önskar jag er alla!

Tyvärr har det den senaste veckan varit lite torka här på bloggen då jag i princip jobbat all vaken tid och när jag inte jobbat har jag legat nysande och hostande nerbäddat under täcket.

Ser verkligen fram emot en härlig ledighet nu, ska inte börja jobba förrän den 8 januari.

Kram

PS Imorgon kommer tomten ;) DS

måndag 18 december 2006

Veckans ledord:

Kommunikation

Tänk vad mycket enklare livet blir OM man kommunicerar och ÄNNU lättare om man kommunicerar på samma språk ;)

onsdag 13 december 2006

Processen mot Kraft Foods går vidare

Nu har jag på P3:s hemsida anmält ärendet till P3 Domstol. Hoppas de tar upp det så att "vi" kan få tillbaka vår Fransk Nougat.

Pratade med ytterligare en person som blev bestört idag.

tisdag 12 december 2006

Testar

utan Word verification på kommentarerna då jag tycker det är så jobbigt och tråkigt att fylla i dessa bokstäver varje gång. Blir det någon form av SPAM på sidan åker de tillbaks igen.

Goddag yxskaft?

Nedan återfinns svaret från Kraft:

"Tråkigt att du inte var nöjd med våran Aladdin. Precis som du skriver så har vi tagit bort Fransk Nougat i Aladdin och för att säkerställa att vi har konsumenterna med oss i denna förändring har vi gjort en omfattande konsumentundersökning som gav mycket positiva resultat."

Jag har iaf inte blivit tillfrågad i någon konsumentundersökning och inte någon av mina vänner heller...

Så upp till kamp för Fransk Nougat i Alladdin. Skicka mail ni också för att visa ert missnöje, så kanske vi kan få tillbaks den inom sinom tid.

måndag 11 december 2006

Nu är frågan skickad till Kraft så får vi se vad de svarar om min kära Fransk Nougat!

Hur ska jag överleva julen utan denna?

söndag 10 december 2006

Vad tycker ni?

Nu har jag lagt till att kommentarerna kommer i ett pop-up fönster istället. Har funderat lite fram och tillbaka vad jag tycker om det själv och bestämde mig för att testa. Vad säger ni mina kära läsare?

Veckans ledord

Min favoritradiokanal heter P3. Jag tror att det är på fredagar man får ringa in och ta emot veckans ledord. Vilket ord det var denna vecka har jag ingen aning om, men igårkväll var vi på 30-årsfest och vi blev indelade i lag tillika även bordsplacering. På någon väg började vi att diskutera världsläget, Sverige och lite allt möjligt vid mitt bord som det kan bli när man är på fest. Vi kom fram till att vi i Sverige är väldigt dåliga på att ge positiv feedback men även på att sträcka på oss när vi verkligen får denna positiva feedback. Vi kom iaf fram till för att få feedback måste man även ge. Kvällens ledord blev igår alltså att man ska "ge".

Jag överför det nu här till min blogg och vi får väl se om det kommer fler veckans ledord eller om detta var det enda!

GE

Nu har det hänt!

Det som inte fick inträffa är nu ett faktum. Till min fasa upptäckte jag i fredagskväll att "Fransk nougat" är bortplockad ur sortimentet i Aladdin (chokladasken). Jag stod och letade och letade bland bilderna och tänkte att de har säkert bara ändrat utseende på den så att jag inte känner igen den, men nej, den fanns inte där!

Jag hörde mig för bland kollegorna och många var lika förvånade som jag.

Så nu tänker jag börja mail-bomba Kraft Foods för att åter få bättring i sortimentet i asken eller iaf en mycket bra förklaring till varför den inte är kvar :-(

lördag 9 december 2006

Ny blogg

Ytterligare en familjemedlem har skaffat blogg. Kul!

Blir nog mest fisk och fotoprat på den om jag känner skaparen rätt ;)

Min och lutfiskens dag

Nja nästan iaf. Jag heter ju Anna och idag ska man lägga lutfisken i blöt. Lutfisken har ju annars en egen dag (fredagen före Alla helgons dag). Vi brukar inte köpa torkad lutfisk utan sådan där färdigdallrad i plastförpackning. Får man mycket sås och potatis till så går väl fisken ned ;)

Ikväll ska M och jag ut på gallej och P ska åka tåget till Malmö och bo hos farmor. Ska bli riktigt skönt imorgonbitti!

tisdag 5 december 2006

Verksamhetskonferens


Fick precis inbjudan till konferens i Göteborg på Novotel. En konferens när vi ska träffa andra kollegor från Sverige och diskutera "teknik" av olika slag. Jag tillhör riskanalysgruppen och ska alltså under konferensen diskutera olika former av riskanalys och hur vi kan utveckla detta.

Dessa konferenser brukar vara riktigt trevliga då man får träffa alla som jobbar med samma sak i hela Sverige, ja inom WSP förstås ;)

måndag 4 december 2006

Viktig eller...

Uppsnappat på mailen idag:

En kusin till min kollega satt och fyllde i ett kvällstidningstest där
bl a frågan "anser du att du är normalviktig?" dök upp.

Hon läste frågan högt för sig själv och den 9-årige sonen lyssnade och
funderade.

Sen sa han: "nää, mamma, du är inte normalviktig - du är ju jätteviktig!"

Detta om vad som är viktigt i livet. Därmed önskar jag alla mammor och
alla andra som har en mamma, en fortsatt trevlig vecka!"

lördag 2 december 2006

Lussekatter

Det blev "bara" lussekatter. Orkade helt enkelt inte att göra pepparkakor också, får väl göra det imorgon istället.

Lussekatterna blev helt suveränt goda. Följande ingredienser använde jag:

175 g smält margarin
5 dl mjölk
1 pkt saffran
1 pkt jäst
1½ dl socker
½ tsk salt
ca 14 dl vetemjöl
ägg till pensling

Lös jästen i degspadet (margarin + mjölk) tillsätt de andra ingredienserna, mjölet i omgångar. Allt bearbetades i maskin och fick jäsa först ca 45 min och sen som bullar ca 30 min. In i ugnen i 6 min på 250 grader.

Inställt kalas

Idag skulle jag och P åkt med bussen och tåget till Malmö för att gå på 2-årskalas. P såg verkligen fram emot att få åka buss och tåg. Men så imorse ringer de ochsäger att de blivit sjuka och är tvungna att ställa in kalaset - tråkigt! Hoppas ni kryar på er R.

P och jag bestämde då att det får bli bull- och pepparkaksbak istället. Ser fram emot goda mumsiga bullar.