måndag 26 juni 2006

Tanter

Idag när jag kom och hämtade på dagis ville dagisfröken (vilken jag ej sett tidigare) att P skulle berätta om vad de gjort när de åt mellis. P förstod inte riktigt vad hon syftade på och hon berättar glatt att de minsann suttit och tittat på tanterna på balkongerna. Det lät på hennes tonfall som om att de även suttit och skrattat åt "tanterna". Jag blev lite stött och tänkte direkt att är det sånt här förrakt mot andra människor min son lär sig på dagis? Men som vanligt höll jag tyst.

Tyckte inte alls om det.

tisdag 20 juni 2006

Fantastisk teknik

Tänk vad utvecklingen går framåt. Jag sitter nu uppkopplad på tåget och har faktiskt kunnat jobba större delen av resan från Stockholm. Hur bra som helst! Dessutom kan man ju passa på att faktiskt slänga in några blogg-inlägg.

Annars ska jag bara hem och vända för att sedan åka till ett par kompisar och heja på Sverige! Måtte de vinna.

Det gick inget vidare

Enligt utvärderingen sågade de mig längs med fotknölarna så ångesten var inte helt obefogad. Till mitt försvar vill jag säga att den som beställt kursen inte var helt överens med merparten av deltagarna om kursens innehåll. Dock gick det även att utläsa att där fanns en del förbättringsmöjligheter i mitt framförande. Men varför tjura? Det är bara att ta det till sig bli bättre och komma framåt!

söndag 18 juni 2006

Ångesten

börjar närma sig. Varför tackar jag ja till saker jag inte riktigt har kontroll över? Ska hålla utbildning i avfallsjuridik på tisdag och är inte helt färdig med förberedelserna än.

Kommer jag hinna färdigt? Kommer jag hinna läsa in all lagstiftning? Klarar jag att svara på alla frågor?

Som sagt ångesten kryper närmre.

måndag 12 juni 2006

Flera års väntan är över...





Som vi har väntat på detta!

Nu blommar den äntligen. Precis som vi läst har blommorna inte en engenäm blomdoft. Som tur är luktar det inte i hela trädgården utan bara om man sticker näsan direkt i blomman.

Vi går i lyckorus här hemma och har redan börjat fundera på om det inte kan finnas plats för ytterligare någon magnolia utöver de tre vi köpte förra helgen.

Knoppavslutning



Med lekar, krabbelurbak och skattjakt.

Krabbelurer
• 2 ägg
• 2 dl socker
• 2 dl mjölk
• 6 dl mjöl
• 2 tsk bakpulver
• 1 tsk vaniljsocker

Vispa ihop ingredienserna en stund innan den ska användas. Stek på stormkök i smör.
Ät och njut!

tisdag 6 juni 2006

Nationaldagsfirande

Så underbart härligt det har varit!

Började med att solen sken och jag och övernattande farmor smög upp åt en snabb frukost och sedan gick ut i trädgården för att spana in och diskutera alla blommor.

Vid tjugo i tio blev jag hämtad och skjutsad upp till Friluftsfrämjandets stuga på Kullaberg. Där vi i styrelsen idag var ansvariga för tipspromenaden. Solen sken och fåglarna kvittrade alla var glada och livet kunde verkligen inte bli bättre.

På kvällen hade vi ledaravslutning vilket också blev en mycket lyckad tillställning då vi hade en äventyrsledare att ordna det hela.

söndag 4 juni 2006

Solen

Var åter tillbaka idag. Så underbart.

Här i nordvästskåne är det trädgårdsrunda i dagarna tre. Igår var vi runt lite uppe på Bjärehalvön där vi bl a besökte vår favoritträdgård, 5 000 m3 med mycket träd, buskar, bambu och lite dammar. Höns också faktiskt.

Idag besökte vi på förmiddagen en annan trädgårdsfantast som dessutom sålde massor med blommor och magnolior. Tre magnolior kom vi hem med. Magnolia obovata (hypoleuca), magnolia 'Butterflies' och magnolia 'Yellow lantern'.

Därefter blev det underbart härlig fika uppe på Söderåsen och sen en snabb färd hem för att påta i trädgården.